Poletna spalna vreča Lifeventure Ex3

Posted by on Jun 30, 2011 in Blog, TripNasveti | Comments Off

Na potovanjih večinoma bivam v nizkocenovnih (t.i. low budget) namestitavah in te povečini ne slovijo po izredni čistoči. V toplih krajih zraven lahko prištejemo še nezaželjene živalske goste (pršice, bolhe, uši, ščurki, itd.), ki na nas čakajo na in v starih žimnicah. Prav zaradi tega imam navado, da s seboj vedno, pa če tudi samo za nekaj dni, vzamem spalno vrečo.

Na trgu je veliko proizvajalcev poletnih spalnih vreč, med drugim Trekmates, Lifeventure in Ferrino. Spalke se med seboj ločijo tako po obliki, kot tudi po materialu. Povečini so izdelane iz bombaža, svile, mikroflisa ali bambusovih vlaken, najbolj pogosti pa sta pravokotna oblika in oblika mumije.

Sam že dalj časa uporabljam spalno vrečo Lifeventure Ex3. Gre za serijo spalnih vreč, ki so impregnirane s podobno snovjo, kot mreže proti komarjem. Proizvajalec zatrjuje, da naj bi se s tem uspešno ubranili nadležne in nevarne posteljne golazni. Spalne vreče Ex3 so izdelane iz trpežnega in na otip prijetnega bombaža temno sive barve. Še posebno uporaben se mi zdi večji žep na zgornji strani, v katerega ponavadi  zataknem blazino in jo na tak način »preoblečem« (vsi vemo, kako nagravžno rumene in zapackane se blazine ponavadi) in pripojim k spalni vreči. Ker je spalna vreča dovolj velika, jo uporabljam tudi kot rjuho.

Pravokotna vreča je velikosti 80×210 cm, vreča v obliki mumije pa velikosti 65/80×210 cm. Posamezna vreča tehta 337 gramov, zložena pa meri komajda 16x9x9cm. O učinkovitosti impregnacije bi se seveda dalo razpravljati… Cena: 19.90€.

In kakšno spalno vrečo uporabljate vi?